Scoala reciclarii – prezent și viitor verde 2018

 

Primăria Municipiului Ploiești relansează astăzi, 16 martie 2018,

programul Școala Reciclării – prezent și viitor verde.

Programul a fost inițiat în anul 2014, odată cu implicarea municipiului Ploieși în concursul național Orașul Reciclării, parcurgand primele etape de recunoaștere ca program local de informare pentru cei mai tineri cetățeni ai municipiului Ploiești si antrenând în cei 5 ani de la debut mai mult de 15.000 elevi îndrumati de cca. 130 de profesori coordonatori.

Desfășurarea acestui program de informare în cadrul unităților de învățământ pentru colectarea selectivă a deșeurilor a avut și rolul de instruire conform Legii nr. 132 din 30 iunie 2010 privind colectarea selectivă a deşeurilor în instituţiile publice.    

Pentru eficientizarea proceselor privind gestiunea integrată a deșeurilor, municipalitatea a inserat in conceptul proiectului si propunerile profesorilor coordonatori instalând în mai multe unități de învățământ sisteme de colectare selectivă.

Totodata pe lângă latura informativ-educativa programul urmărește și utilizarea infrastructurii aferentă sistemului public de salubrizare într-un mod civilizat.

Mai mult de 100 de tone de deșeuri colectate selectiv în cele 5 ediții reprezintă performanța echipelor de profesori dedicați, pentru ca împreună cu elevii  din școlile participante să limiteze prin reciclare cantitaile de deseuri municipale depozitate dar si reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, încurajând economia circulară.

În acest an înscrierea la programul „Școala Reciclării – prezent și viitor verde” se poate face în perioada 20.03.2018 – 27.03.2018, numărul de şcoli participante fiind nelimitat. Regulamentul conținând și formularul de înscriere este disponibil pe www.scoalareciclarii.rasp.ro. Unitățile de învățământ cu rezultate performante in acest proiect vor fi premiate la finalizarea concursului.

Mai multe informații pot fi solicitate Biroului Protecția Mediului din cadrul RASP Ploiești (tel: 0244-541071 int. 114, fax: 0244-513670, mail: protectiamediului@rasp.ro).

Regulament concurs.

Formular de inscriere.